| |
|
|
|
Forum
 staweg Postów: 758 |
7.02.2010 17:43
Powoli, systematycznie tworzymy Katalog roślin w "Ogrodniczce", z założeniem, że odwiedzający nas ogrodnicy, bez dodatkowego buszowania w sieci, będą mogli poznawać rośliny ogrodowe i sposoby ich uprawy. Zdajemy sobie sprawę z faktu, że jeszcze wielu gatunków brakuje w tym opracowaniu, ale sporo już zostało opisanych. Często jest tak, że podstawowe informacje mogę pisać nawet w odniesieniu do kilkunastu roślin w ciągu dnia, ale nie robię tego, bo nie mam odpowiednich zdjęć. Z drugiej strony, wielokrotnie stwierdzałem, że rodzą się pytania odnośnie do konkretnych gatunków, a wystarczyłoby wpisać w wyszukiwarce nazwę, kliknąć "OK" i czytać, a nie robi się tego. Wtedy też ochota odchodzi. Stąd ten post. Chciałbym wiedzieć, czy nadal należy poszerzać nasz Katalog, czy w sieci jest wystarczająco informacji i lepiej dać sobie spokój. Ponadto - przeglądając Wasze galerie - kilkakrotnie stwierdziłem, że zawarte w nich zdjęcia mogłyby posłużyć do ilustracji w Katalogu. Oczywiście, z podaniem nicku lub nazwiska autora. Jeśli będzie co do tego akceptacja, to pod konkretnymi zdjęciami zapytam o zgodę. A na razie, piszcie, co sądzicie na te tematy. Jest zima, nie ma wiele innych zajęć można trochę "podgonić" Katalog.
|
|
 Lawinia Postów: 152 |
7.02.2010 18:25
Staweg , możemy tylko podziękować ,że jest ktoś taki kto wie i chce się dzielić wiedzą z innymi.
Katalog jest potrzebny. To coś więcej niż suche fakty wyczytane w internecie. Tutaj można poczytać, ba nawet napisać swój komentarz.
Tak też trafiłam do Ogrodniczki. Szukałam wiadomosci o jakiejś roslinie i mnie tutaj odesłałoI tak zostałam na dłużej!!
|
|
 terry Postów: 447 |
7.02.2010 18:35
Jestem za -katalog potrzebny,bardzo często korzystam i mam możliwość zapytania w razie wątpliwości,czekam na więcej roślin w katalogu,dziękuje za dotychczasowe opisy.Pozdrawiam.
|
|
 elka49 Postów: 89 |
7.02.2010 18:56
Oj ten katalog jest bardzo potrzebny, ogrodnicy dopisują swoje komentarze, które są bardzo cenne, opisy rzeczowe i konkretne, Katalog jest super!!!! A jeśli jakieś moje zdjęcie będzie przydatne to służę.
|
|
 miecia Postów: 311 |
7.02.2010 19:22
Katalog jest bardzo potrzebny i jestem za poszerzaniem go. Często korzystam z wiadomości w nim zawartych. Dziękuję za dotychczasowe opisy roślin. Jestem za udostępnianiem zdjęć z galerii.
|
|
 brygida Postów: 427 |
7.02.2010 20:43
Ja tez korzystam z katalogu i dobrze jak jest zdjecie danej roslinki , mozna porównać z tym co sie ma.Mysle że jest bardzo przydatny, i napweno trzeba go dalej uzupełniać, moj ogrod nie jest tak bogaty jak inne ale jesli jakieś zdjecie sie przyda to bardzo prosze go sobie "wziąć ".
|
|
 halinabylina Postów: 395 |
7.02.2010 21:42
Stanisławie jestem za katalogiem, często zaglądam do niego jak mam wątpliwości co do prawidłowej nazwy lub sposobu uprawy. Jeśli chodzi o zdjęcia to chętnie służę swoją galerią.
|
|
 danutaceglinska Postów: 102 |
7.02.2010 21:44
Sławek dziękujemy za "już" prosimy o "jeszcze", ten katalog jest Nasz i bardzo takim ja nowicjuszkom pomaga,można przyjrzeć się roślince,poczytac a co najwazniejsze dopytać mądrzejszych , zaawansowanych Ogrodników o praktyczne porady.Miłej pracy .
|
|
 pasjonatka Postów: 59 |
8.02.2010 17:53
Oczywiście, że katalog jest potrzebny. Nie trzeba buszować po innych stronach, jak tu wiedza jest pod ręką.I ochotnik, który się z nami tą wiedzą dzieli.
Pozdrawiam serdecznie
|
|
 aniaN Postów: 674 |
9.02.2010 06:24
Stanisławie i Alinko, doceniamy Waszą pracę, oczywiście że katalog jest potrzebny, tym bardziej, że jak zauważyły dziewczyny, można dopytać, poradzić się itd... Jeśli chodzi o zdjęcia to korzystajcie do woli z moich zasobów, chociaż ja tam fotograf nie jestem, ale może akurat jakieś mi się udało...hehe
|
|
Tylko zalogowane osoby mogą zamieszczać nowe posty.
|