Lusia551 Postów: 22 |
13.05.2010 14:23
Jestem tu nowa. Nie bardzo umiem się poruszać po Ogrodniczce. Może ktoś ma jakiś fajny, sprawdzony sposób na to aby obejrzeć co działo się na Ogrodniczce w dniu dzisiejszym i co było fajnego w dniach poprzednich. Zaglądam do swoich ulubionych albo oglądam te zdjęcia, które ukazują się na bieżącą. A jak sprawdzić co działo się wczoraj, jest gdzieś archiwum gdzie można obejrzeć zdjęcia w kolejności ukazywania się?
|
|
 brygida Postów: 427 |
13.05.2010 15:21
Lusia , pod kazdym zdjęciem jest data , trzeba sie poprostu cofnąc do tyłu. Każda z nas ma swoją galerię, i tam są nasze wszystkie zdjęcia od poczatku pobytu na Ogrodniczce.Wszystkie strony są numerowane , klikaj na poprzedni numer i pod datą znajdziesz kolejne zdjęcia.
|
|
13.05.2010 19:43
Tak Brygido, wiem, że są daty pod zdjęciami. To rozumiem ale gdybym któregoś dnia nie mogła wejść do Ogrodniczki to skąd będę wiedziała, która ogrodniczka tego dnia wstawiała zdjęcia. Będę musiała przeglądać wszystkie galerie żeby obejrzeć zdjęcia z tego dnia? Nie można tego zrobić inaczej? Galerii jest bardzo dużo więc to będzie dość czasochłonne. Chyba nie ma innego sposobu.
|
|
 jagoda.z.g Postów: 443 |
13.05.2010 20:45
Lusiu,Twoja metoda jest całkiem niezła.Nie sposób widzieć wszystkie fotki z każdego dnia!!Ja mam rozszerzony zasób ulubionych i to jest jakaś metoda...Cierpliwości i powodzenia!!
|
|
 krysiaropczyce Postów: 44 |
14.05.2010 04:19
Witaj Lusiu!Najprostszy sposób to klikasz w "nowe zdjęcia"i ukazują ci się wszystkie nowo dodane zdjecia,klikasz w "nowe komentarze"ukazują ci się wszystkie nowe dodane komentarze itd,itd...pozdrawiam
|
|
14.05.2010 05:55
Dziękuję Krysiu za podpowiedź. Faktycznie klikam na zakładkę, "nowe zdjęcia" i mam galerie z nowymi zdjęciami ułożone według dat ale zakładka "nowe komentarze" niestety niczego nie ułatwia. Ukazują się całe galerie z nowymi komentarzami a nie konkretne zdjęcia pod którymi się ukazały. Muszę się jakoś dostosować i wypracować metodę poruszania się po portalu Ogrodniczka. Do komputera mam dostęp tylko przed południem i to nie zawsze więc nie chciałabym marnować czas na poszukiwania. Dziękuję wszystkim za rady.
|
|
 piegus1 Postów: 758 |
14.05.2010 07:55
Lusiu,może warto przerzucić ten problem do wątku "udoskonalenie ogrodniczki" być może Markos z przyjaciółmi coś wymyśli w tym względzie...
|
|
 Lawinia Postów: 152 |
14.05.2010 15:25
Witaj Lusiu!!
Ja na początku też szukałam takiego "pamiętanika z dnia" ale dziewczyny mnie nauczyły. Codziennie umieszczamy swoje ogrodowe zdjęcia/e i piszemy co robimy, co kupiłyśmy. A pozostałe wchodzą własnie do "nowe zdjęcia"i chodzimy po ogrodach u innych wpisując komentarze. Jak mamy czas oglądamy 2, 3 stronę z tych nowych.
|
|
17.05.2010 07:19
Jeszcze raz wrócę do wątku poruszania się po Ogrodniczce. W mailu dostałam powiadomienie, że mam nowy komentarz. Weszłam w link zamieszczony pod tym powiadomieniem ale otworzyło się okno z moim ostatnim zdjęciem, pod którym nie było tego komentarza. I nie wiem, pod którym zdjęciem jest ten komentarz, na szczęście wiem kto go umieścił. Domyślam się z treści komentarza a nie z informacji w mailu, bo takowej brak. Podoba mi się na Ogrodniczce bo można każdego dnia i o każdej porze wstawić zdjęcie, zamieścić komentarze. Denerwuję się tylko tym, że nie mogę odnaleźć komentarzy pod starszymi zdjęciami.
|
|
 staweg Postów: 758 |
17.05.2010 07:41
Jeśli link z informacji o komentarzu, umieszczonej w poczcie, nie otwiera okna z właściwym zdjęciem, to przyczyna tkwi raczej w ustawieniach "Outloocka", a nie w Ogrodniczce. Nigdy nie zdarzył mi się przypadek otwarcia niewłaściwego okna.
|
|