Login:
Hasło:
lub załóż konto

Ogrodnicy
  Ostatnio zarejestrowani
  Najaktywniejsi
  Wszyscy

Galerie
  Ostatnio założone
  Największe
  Nowe zdjęcia
  Nowe komentarze

Katalog roślin
  Krzewy i drzewa iglaste
  Drzewa liściaste ozdobne
  Drzewa liściaste owocowe
  Krzewy liściaste ozdobne
  Krzewy liściaste owocowe
  Pnącza
  Byliny
  Rośliny dwuletnie
  Rośliny jednoroczne
  Rośliny wrzosowate
  Rośliny cebulowe i bulwiaste
  Rośliny skalne
  Turzyce i trawy ozdobne
  Rośliny wodne
  Róże
  Zioła
  Rośliny w domu

Uprawa i pielęgnacja roślin
  Co w trawie piszczy
  Architektura ogrodowa

Polecamy te strony:
Przepisy kulinarne
Sklep z artykułami spożywczymi i agd aledobre.pl
Porady prawne
prawomocne.pl
Szkolenia BHP
Przepisy kulinarne
Forum

Forum —› Kwiaty —› pomocy!!!
   O forum    |    Zasady

1 2 następne »

kasioola20
  7.12.2009 13:05

poszukuje takiej roslinki jak liatra gęsta gdyż mam ja na referat a nie moge nic o niej znalezc.bede bardzo wdzieczna za kazda pomoc

asiok
  7.12.2009 13:16

Kasiu wbij w wyszukiwarce google na stronach j.polskim : Liatris pycnostachya (gęstokłosowa). Na pewno coś znajdziesz.
Powodzonka

kasioola20
  7.12.2009 15:17

czyli ta gestoklosowa to ta sama co gesta?? dziekuje slicznie za tak szybka odpowiedz .pozdrawiam

asiok
  7.12.2009 15:39

tak Kasiu...

danutaceglinska
  12.12.2009 20:19

Kochani może ktoś zna sposób na pozbycie się wełnowca - zaatakował mi - nolinę - nie wiem czy tak się nazywa - wielka noga słonia 160 cm wysokości z pięknym zielonym pióropuszem , któremu od tygodnia zaczęły zasychać końcówki , a dzisiaj zobaczyłam na dwoch listkach kłaczki wełenki - myślicie że uda się uratowac dostałam ją od syna na 50 - tke .Donica śr.40 cm we wtorek zaaplikowałam mu Provado Plus jak zobaczyłam ,że przysycha i ....na razie nic ,nie wiem czy mam czas czekać zalecane 2 tyg ?
danka12

elka49
  12.12.2009 21:45

Jako, że wełnowiec jest spokrewniony z tarcznikiem można potraktować go tymi samymi preparatami. A więc masz do wyboru:
- proszki, które rozpuszcza się w odpowiedniej ilości wody (np.: MOSPILAN 20 SP ), stosowane najczęściej do oprysku i podlewania;
- koncentraty do rozcieńczania (np.: KARATE), stosowane jak wyżej;
- tabletki do stosowania w glebie (np.: PROVADO(r) uwalniają właściwości owadobójcze pod wpływem wody użytej do podlewania, przenikają do rośliny i zatruwają wełnowce od środka;
Powodzenia

danutaceglinska
  12.12.2009 22:07

Dzięki , Karate mam to spróbuje jutro ale dopiero wieczorem jak moje "niedobrzyce"pojadą do domu /wnuki/,bo babciu wiesz my chcemy na weekend do Jaktorowa ,weż nas ,będziemy grzeczni i nie bedziemy wcale przeszkadzać ,prawda Julu - mówi Jaś ,a Juluś na to ale babcia kocha takie niedobrzyce - prawda babciu,kochasz? Kocham jak szalona!,ale wy też pewnie tak macie/
danka12

Lawinia
  12.12.2009 22:26

Tez chciałabym byc taka fajna babcią!! Danusiu kazdego dnia ( czasem raz na kilka dni)umieszczamy zdjęcia w swojej galerii i tam sobie ze soba rozmawiamy!!Sprawdzamy w najnowszych zdjeciach czego nie było wczoraj i odwiedzamy wszystkich. Wtedy bedziesz miała na swoje pytania o wnukach mnóstwo odpowiedzi od naszych babć!!! na nasze Dziewczyny zawsze mozna liczyć!!!

asiok
  13.12.2009 07:21

Wełnowca usuwam zawsze wacikiem nasączonym denaturatem

lutka22
  13.12.2009 12:19

ja również męczę się ścierając każdy listeczek wodą z denaturatem (1 litr + ok 100 ml denaturatu) i dodaję do tego ścinki szarego mydła. W zakładzie pracy były wielkie defindenbafie oblezione tym świństwem i pochwalę się, że je uratowałam, co 2-3 tygodnie, każdy listeczek od spodu i z wierzchu

1 2 następne »

Tylko zalogowane osoby mogą zamieszczać nowe posty.

STRONA GŁÓWNA    |    GALERIE    |    OGRODNICY    |    FORUM    |    KATALOG ROŚLIN    |    PIELĘGNACJA OGRODU    |    KONTAKT