|
|
|
|
Forum
brygida Postów: 430 |
10.09.2009 20:16
1kg mąki
34 szklanki oleju
2 łyzki stolowe cukru
4-5 jajek
ciutkę soli
szklanka mleka i pół szlanki do rozrobienia drozdzy
paczka proszku do pieczenia na 0,5kg mąki
pół paczki drożdzy z opakowania na kg maki oddzielić polowę
poł szklanki mleka , drożdze , proszek do pieczenia , cukier i pół szklanki maki rozetrzec na gladko , a pózniej wszystko dodawac stopniowo, wyrobic odstawic do rosniecia,
sliwki przepolowic i nadkroić by sie nie wywijaly i obsypać bulka tarta i po wylozeniu ciasta posmarować ciasto jakimkolwiek dzemem, wtedy nie robi sie zakalec od soku z owoców,sliwki wykladać skórką do góy, zrobić kruszonkę , maka, cukier , margaryna , cukier waniliowy , i nalozyc na ciasto i pieczemy w 150 st 30-40 min, i zycze smacznego
|
|
asiok Postów: 1128 |
10.09.2009 21:27
Dzikuję, nazwałam je : śliwkowe ciacho Brygidy... ale dostojnie brzmi...
|
|
staweg Postów: 941 |
10.09.2009 22:44
No fajnie, ale te 34 szklanki oleju!?
Wiem, miało być 3/4, czepiam się, należy mnie obsztorcować.
|
|
asiok Postów: 1128 |
11.09.2009 05:47
Stanisławie porcja 34 szklanek oleju to dla tych, którzy mają problemy z trawieniem...
|
|
AGA Postów: 50 |
11.09.2009 09:45
Asiok ale mnie rozśmieszyłaś hehehehehhehehehehheheh
|
|
brygida Postów: 430 |
11.09.2009 12:52
przy takiej porcji oleju , trzeba by zdjac drzwi z toalety !!! oczywisciw 3 4 szklanki oleju, smacznego
|
|
brygida Postów: 430 |
11.09.2009 12:53
no znowu nie wyszedł ten łamaniec, trzy czwarte szklanki !haha
|
|
miecia Postów: 394 |
11.09.2009 20:39
Asiu jesteś niesamowita, ale się uśmiałam.
|
|
Tylko zalogowane osoby mogą zamieszczać nowe posty.
|