amannita Postów: 6 |
26.08.2015 23:35
Rzeczywiście w kuchni bazylia szybko marnieje. Próbowałam już tyle razy i zawsze efekt był mizerny.
|
|
michalbora Postów: 3 |
31.08.2017 14:52
To dziwne bo bazylia u mnie bardzo dobrze sobie radzi, co innego oregano - ono mi zawsze pada
|
http://borowkaamerykanska.info.pl |
|
katew Postów: 5 |
22.03.2018 12:30
Bardzo dobry pomysl z tym sadzeniem ziol na wlasna reke. Z pewnoscia sa bardziej swieze niz te kupione gdzies na miescie, a do tego nie trzeba nawet z domu wychodzic Ostatnio cos mnie wzielo na gotowanie we wlasnym zakresie wiec taka plantacja przydalaby sie jak najbardziej. Trzeba stosowac do tego jakies dodatki uzyzniajace glebe czy tez nawozy, czy wystarczy dobra ziemia z dzialki i podlewanie woda? Zastanawia mnie takze kwestia odnosnie w czym najlepiej to posadzic bo typow doniczek jest cala masa. W jednym ze sklepow widzialam takie specjalnie pod ziola https://www.sklepogrodniczy.pl/doniczki/doniczk... Najbardziej praktyczne wydaja mi sie te podzielone na kilka stref. Korzystalscie moze z takiego rozwiazania? Mile widziane opinie. Pozdrawiam
|
|
Kamilek6789 Postów: 8 |
12.02.2019 11:25
Powiedzcie mi, czy donice stąd z kolekcji "Cascada Color" nadadzą się do domowego rozsiewu ziół? Szukam czegoś, co mógłbym mieć cały czas pod ręką, w jednym miejscu, a nie porozsadzane w różnych doniczkach, w różnych kątach domu - to nie dla mnie. Jakieś porady?
|
http://rekomendowanifachowcy.pl/ |
|
Lawenda Postów: 1 |
2.07.2019 13:54
Ja poza bazylią sugeruje zasadzić rozmaryn i lawende.
Rozmaryn jest niezastąpiony w kuchni. Niestety trudno się go hoduje.
|
|