Sklep korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityki cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.


 

Login:
Has?o:
lub załóż konto


Ogrodnicy
  Ostatnio zarejestrowani
  Najaktywniejsi
  Wszyscy

Galerie
  Ostatnio założne
  Największe
  Nowe zdjęcia
  Nowe komentarze

Katalog roślin
  Krzewy i drzewa iglaste
  Drzewa liściaste ozdobne
  Drzewa liściaste owocowe
  Krzewy liściaste ozdobne
  Krzewy liściaste owocowe
  Pnącza
  Byliny
  Rośliny dwuletnie
  Rośliny jednoroczne
  Rośliny wrzosowate
  Rośliny cebulowe i bulwiaste
  Rośliny skalne
  Turzyce i trawy ozdobne
  Rośliny wodne
  Róże
  Zioła
  Rośliny w domu

  Uprawa i pielęgnacja roślin
  Co w trawie piszczy
  Architektura ogrodowa




Polecamy te strony:

AleDobre.pl
Akademia Tortu
Moje Wypieki
Ukochany skrawek naszej planety

Właściciel: bea | 5647 zdjęć w galerii

Dodaj do ulubionych

<< poprzednie5595/5647następne >>

powiększ zdjęcie


Ojej! Co zrobić z takimi cukiniami.Nie było mnie dwa dni i tak urosły.

[2010-08-27 12:35]



« poprzednie 1 ... 371 372 373 374 375 376 następne »


[2010-09-02]
Komentarze: 10

[2010-09-02]
Komentarze: 8

[2010-09-02]
Komentarze: 4

[2010-09-02]
Komentarze: 5

[2010-09-02]
Komentarze: 5

[2010-09-02]
Komentarze: 2

[2010-09-02]
Komentarze: 6

[2010-09-02]
Komentarze: 10

[2010-08-28]
Komentarze: 8

[2010-08-27]
Komentarze: 8

[2010-08-27]
Komentarze: 9

[2010-08-27]
Komentarze: 4

[2010-08-27]
Komentarze: 5

[2010-08-27]
Komentarze: 11

[2010-08-27]
Komentarze: 18

« poprzednie 1 ... 371 372 373 374 375 376 następne »

Komentarze


Mniami podziel się odkąd na diecie jestem uwielbiam mój wymysł cukinia ala chińczyk :

kroimy w kostke i dogarnka z 1łyżką oliwy,
2cebule kroimu w kostke dodajemy,2 marchewki ścieramy, 1-2litry wody
gotujemy,2-3 pomidory obieramy ze skóry i w kostke kroimy do środka
.Przyprawiamy rozmaryn,lubczyk, cury,pieprz sól1 łyżka koncentratu .
Musi być rzadkie!!dodajemy szkl ryży i gotujemy na wolnym ogniu - dusimy.
POWSTAJE POTRAWKA ALA CHIŃCZYK naturalnie zjadam jedną flaczarkę
dziennie
mariolas [2010-11-17 19:28]



Ja robię zupę krem: cukinię bez pestek kroję w kostkę, dodaję marchewkę, pietruszkę i gotuję do miękkości. Miksuję blenderem, doprawiam kostką rosołową i serkiem topionym np. Złoty Ementaler, sól, pieprz. Nam smakuję.

Na zimę natomiast pokrojoną w kostkę mrożę i mam gotową do zrobienia zupy j.w.
Krystyna [2010-08-29 18:53]



A podajcie przepis na bigosik
bea [2010-08-28 15:10]



A co dodajecie do leczo i ile go pasteryzujecie i w jakich słoikach,w litrowych czy półlitrowych.pytam ,bo mnie się kiedyś popsuły gdy zrobiłam w litrowych.Może za krótko pasteryzowałam
bea [2010-08-28 15:09]



ja cały czas ją podjadam,bigosik i leczo ...
graterka [2010-08-28 11:19]



jak mam za dużo robię leczo i nie dogotowując do końca,zamykam w słoiki...
jagoda.z.g [2010-08-28 08:49]



ja ją uwielbiam,a na zimę robię z niej leczo
krysiaropczyce [2010-08-28 08:03]



albo zrobić w słoje jak ananasy
asiok [2010-08-27 16:21]



MOżna zrobić bigosik!
elakowal49 [2010-08-27 16:04]



Smacznego!
lutka22 [2010-08-27 13:25]



porcja na 2 dorodne cukinie:
ok. 10 dkg boczku wędzonego pokroić w kosteczkę i lekko podsmażyć, dodać 1 kostkę podziubdzianego serka Feta (o najniższej zaw. tłuszczu)i podgrzewać mieszając tak by się rozpuścił, mogą być grudki do tego obraną ze skórki i wydrążoną z pestek cukinię - zetrzeć na grubej tarce + 1/2 szkl. wody - nie więcej, zamieszać i przykryć. Dusić ok. 15- 20 min. przyprawić, polać sosem makaron - najlepszy taki z długich płaskich paseczków, posypać zieleniną. Można wzbogacić śmietanką ale uważam, że już niepotrzebne.
lutka22 [2010-08-27 13:25]



POdaj lutko przepis na sos
bea [2010-08-27 13:05]



Dziękuję Krysiu!Pyszne te twoje propozycje chyba wykorzystam
bea [2010-08-27 12:59]



ja robię sos z cukinii (kiedyś podałam przepis ale nie pamiętam gdzie, jak chcesz napisz), jak mam zbyt dużo to lekko podgotuję, miksuję blenderem i zamrażam porcje na zupę. Przydaje się w zimowe dni.
lutka22 [2010-08-27 12:59]



super-ja je uwielbiam,zrobic można na wiele sposobów
terry [2010-08-27 12:58]



Albo zaprawiać, ale ja lubię drobną kostkę udusić z masełkiem do obiadku, albo kotleciki w tartej bułce usmażyć albo zupka.Możliwości jest wiele- ważne że obrodziła
garden2000 [2010-08-27 12:50]



chyba to drugie ,bo u mnie w domu nie bardzo przepadają za nimi
bea [2010-08-27 12:49]



zapasy na zimę ... albo uszczęśliwić sąsiadów, hi,hi
matasia [2010-08-27 12:45]



Zaloguj się aby dodać komentarz:
Login: hasło:








STRONA GŁÓWNA    |    GALERIE    |    OGRODNICY    |    FORUM    |    KATALOG ROŚLIN    |    PIELĘGNACJA OGRODU    |    KONTAKT