Sklep korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityki cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.


 

Login:
Has?o:
lub załóż konto


Ogrodnicy
  Ostatnio zarejestrowani
  Najaktywniejsi
  Wszyscy

Galerie
  Ostatnio założne
  Największe
  Nowe zdjęcia
  Nowe komentarze

Katalog roślin
  Krzewy i drzewa iglaste
  Drzewa liściaste ozdobne
  Drzewa liściaste owocowe
  Krzewy liściaste ozdobne
  Krzewy liściaste owocowe
  Pnącza
  Byliny
  Rośliny dwuletnie
  Rośliny jednoroczne
  Rośliny wrzosowate
  Rośliny cebulowe i bulwiaste
  Rośliny skalne
  Turzyce i trawy ozdobne
  Rośliny wodne
  Róże
  Zioła
  Rośliny w domu

  Uprawa i pielęgnacja roślin
  Co w trawie piszczy
  Architektura ogrodowa




Polecamy te strony:

AleDobre.pl
Akademia Tortu
Moje Wypieki
MOJA DZIALECZKA

Właściciel: amorki | 125 zdjęć w galerii

Dodaj do ulubionych
Oaza spokoju,tutaj wypoczywam i nie tylko

<< poprzednie49/125następne >>

powiększ zdjęcie


Kwiatuszki kwitnace o tej porze

[2011-11-22 10:29]



« poprzednie 1 2 3 4 5 6 ... 8 następne »


[2011-11-26]
Komentarze: 3

[2011-11-26]
Komentarze: 2

[2011-11-22]
Komentarze: 3

[2011-11-22]
Komentarze: 4

[2011-11-22]
Komentarze: 2

[2011-11-22]
Komentarze: 4

[2011-11-09]
Komentarze: 8

[2011-11-09]
Komentarze: 3

[2011-11-09]
Komentarze: 2

[2011-11-09]
Komentarze: 3

[2011-10-05]
Komentarze: 6

[2011-10-03]
Komentarze: 5

[2011-10-03]
Komentarze: 2

[2011-10-03]
Komentarze: 0

[2011-10-03]
Komentarze: 2

« poprzednie 1 2 3 4 5 6 ... 8 następne »

Komentarze


Rano, o 5.45:
1 kg mąki pszennej
0,5 kg żytniej
po 1 szklance: otrębów zbożowych, płatków owsianych, słonecznika z siemieniem lnianym, ja daję jeszcze garść pestek z dyni i dużą garść suszonego cząbru + rozmieszany w 1,5l bardzo ciepłej wody zakwas (jest gęsty)
i 3 płaskie łyżki soli
najpierw mieszam wszystko na sucho, stopniowo dolewam wodę do słoika z zakwasem i dolewam do mieszaniny. Mieszam dosłownie kilka minut dokładnie i od tego ciasta odkładam 5 dużych łyżek - do słoika (to będzie zaczyn do następnego ciasta), resztę przekładam do dwóch foremek, takich na 35 cm, wyłożonych papierem do pieczenia. Odstawiam w ciepłe miejsce i po powrocie z pracy rozgrzewam piekarnik do 170- 175 st. C i do gorącego wstawiam wyrośnięte ciasto. Po ok. 60- 70 min. jest gotowe. Jak się nie dopiecze środek to wyjmuję szybko z foremki i w papierze dopiekam bezpośrednio jeszcze 5 min na dolnej półce.
Smacznego.
A odebrane ciasto w słoiczku (lekko zakręcona pokrywka) ląduje w lodówce i czeka na następne pieczenie (minimum 3 dni), ja piekę 1x w tygodniu dwa chlebki
lutka22 [2011-11-22 18:56]



wiciokrzew przypomniał sobie o kwitnieniu
halinabylina [2011-11-22 18:51]



u mnie już nic nie kwitnie ,jest szaro i pochmurno
bea [2011-11-22 13:29]



mam i ja
filipek [2011-11-22 11:18]



Zaloguj się aby dodać komentarz:
Login: hasło:








STRONA GŁÓWNA    |    GALERIE    |    OGRODNICY    |    FORUM    |    KATALOG ROŚLIN    |    PIELĘGNACJA OGRODU    |    KONTAKT