|
Ukochany skrawek naszej planety Właściciel: bea | 5647 zdjęć w galerii Dodaj do ulubionych
« poprzednie 1 ... 278 279 280 281 282 ... 376 następne » Komentarze Witaj Beatko czyli szykujesz sie ostro do świąt danusia2458 [2012-12-11 08:44] Beatko miłego dnia- widzę,ze jesteś na ogr. ja powalczę teraz z śniegiem filipek [2012-12-11 08:07] Witaj Beatko, dziewczyny podały sprawdzony przepis i u mnie, ja jeszcze tak robię uszka do barszczyku i nic im się nie dzieje mi mo za [2012-12-09 21:32] Ja bigosu na Święta nie robię tylko po ...z resztek Pewnie już wszystko wyprasowałaś Miłej niedzieli Magnolia118 [2012-12-09 09:45] Witaj Beatko... Ja robię świeże, ale w tym roku będę musiała zrobić je wcześniej i zamrozić, bo nie dam rady inaczej... Pozdrawiam serdecznie... Dorotak72 [2012-12-08 22:37] Witaj Beatko!Dużo śniegu u Ciebie jest ,u nas malutko.Ciekawa jestem czy teraz tez jeździsz samochodem.Pozdrawiam cieplutko! elakowal49 [2012-12-08 22:23] Beatko mam sprawdzony przepis.Co roku robię je dużo wcześniej.Pierogi gotuję.Potem zalewam w misce zimną wodą,żeby przestygły.Potem na durszlak żeby obciekły z wody.Wyrzucam na tacę polewam olejem i lekko mieszam,żeby całe były w oleju wtedy się nie skleją.Daję do woreczków i zamrażam.Nic się nie posklejają. misiopanda [2012-12-08 15:39] Beatko,ja też wcześniej robię te potrawy,bo kto by np. w wigilię "bawił" się z pierogami..robię wcześniej,gotuję studzę i zamrażam,potem wyjmuję w wigilię rano żeby zdążyły sie rozmrozić i przed kolacją tylko podsmażam na masełku...bigos natomiast kładę do słoików gorący i zagotowuję-nie mrożę,bo ze słoików jest smaczniejszy a zamrażarki bardziej wodnisty.Beatko,ja tez bym sobie życzyła,żeby operacja Adasia była już za nami ,ale niestety tak nie jest!! Adaś gorączkował a w takich wypadkach operacji nie przeprowadzają -oczywiście tych planowych,bo ratujące życie na pewno tak... jagoda.z.g [2012-12-08 15:38] Witajcie ,kochane ! Dziękuję Krysiu za wyczerpującą odpowiedź o pierogach .Chyba ugotuję w tygodniu ,żeby mieć mniej pracy przed samymi świętami . bea [2012-12-08 15:35] Acha!!! ale normalnie w roku gotuję bigos, najczęściej wychodzi go zbyt dużo, więc daję do pojemników plastikowych ostudzony i zamrażam, potem jak mam smaka to wyjmuję i gotuję... garden2000 [2012-12-08 15:21] Witaj Beatko!!! ja teraz ulepiłam pierożki, ugotowałam ale króciutko. Układam je na talerzach żeby ostygły. Potem układam je w woreczkach foliowych jeden obok drugiego i tak je daje do zamrażalnika. Potem jak jest już przed kolacją wyjmuję i rozmrażam, aż wreszcie wrzucam na wrzątek i jeszcze raz je gotuję ale krótko bo nie są przecież surowe tylko podgotowane...A jak z bigosem to nie wiem, bo w mojej tradycji bigosu nie mam... garden2000 [2012-12-08 15:19] ja zaczynam od krokietów po niedzieli potem bigos, uszka itd aż do świąt jasia5 [2012-12-08 14:46] Witaj Beatko miłego dnia danusia2458 [2012-12-08 12:28] Witaj Beatko! Ania juz napisala, pierozki mroze, a bigosik mozna zamrozic albo do weka milego dnia zycze bednarekzk@arcor.de [2012-12-08 10:52] Beatko witaj ja mrożę pierogi, bigos można zawekować. Miłego dnia , też mam prasowanie, ale tylko 3 koszule i albę do koscioła filipek [2012-12-08 10:33] |
STRONA GŁÓWNA | GALERIE | OGRODNICY | FORUM | KATALOG ROŚLIN | PIELĘGNACJA OGRODU | KONTAKT |