Sklep korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityki cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.


 

Login:
Has?o:
lub załóż konto


Ogrodnicy
  Ostatnio zarejestrowani
  Najaktywniejsi
  Wszyscy

Galerie
  Ostatnio założne
  Największe
  Nowe zdjęcia
  Nowe komentarze

Katalog roślin
  Krzewy i drzewa iglaste
  Drzewa liściaste ozdobne
  Drzewa liściaste owocowe
  Krzewy liściaste ozdobne
  Krzewy liściaste owocowe
  Pnącza
  Byliny
  Rośliny dwuletnie
  Rośliny jednoroczne
  Rośliny wrzosowate
  Rośliny cebulowe i bulwiaste
  Rośliny skalne
  Turzyce i trawy ozdobne
  Rośliny wodne
  Róże
  Zioła
  Rośliny w domu

  Uprawa i pielęgnacja roślin
  Co w trawie piszczy
  Architektura ogrodowa




Polecamy te strony:

AleDobre.pl
Akademia Tortu
Moje Wypieki
Ukochany skrawek naszej planety

Właściciel: bea | 5647 zdjęć w galerii

Dodaj do ulubionych

<< poprzednie4191/5647następne >>

powiększ zdjęcie


Witajcie późnym rankiem .Dzisiaj u mnie dzień prasowania .Na kanapie leży cała hałda ubrań większych i mniejszych .Za oknem mrozik -3 i bez słońca .Czytam ,że niektóre z Was wcześniej przygotowały pierogi i bigos .Pierwszy raz w tym roku chcę wcześniej ugotować te dwie potrawy ,ale nie wiem ,jak je dalej przygotować do przechowania na święta .

[2012-12-08 10:30]



« poprzednie 1 ... 278 279 280 281 282 ... 376 następne »


[2013-01-02]
Komentarze: 8

[2012-12-18]
Komentarze: 1

[2012-12-18]
Komentarze: 3

[2012-12-18]
Komentarze: 3

[2012-12-12]
Komentarze: 6

[2012-12-08]
Komentarze: 15

[2012-12-07]
Komentarze: 18

[2012-12-07]
Komentarze: 6

[2012-12-07]
Komentarze: 7

[2012-12-07]
Komentarze: 11

[2012-12-03]
Komentarze: 11

[2012-12-02]
Komentarze: 12

[2012-12-02]
Komentarze: 7

[2012-12-02]
Komentarze: 8

[2012-12-02]
Komentarze: 9

« poprzednie 1 ... 278 279 280 281 282 ... 376 następne »

Komentarze


Witaj Beatko czyli szykujesz sie ostro do świąt
danusia2458 [2012-12-11 08:44]



Beatko miłego dnia- widzę,ze jesteś na ogr. ja powalczę teraz z śniegiem
filipek [2012-12-11 08:07]



Witaj Beatko, dziewczyny podały sprawdzony przepis i u mnie, ja jeszcze tak
robię uszka do barszczyku i nic im się nie dzieje
mi mo za [2012-12-09 21:32]



Ja bigosu na Święta nie robię tylko po ...z resztek Pewnie już wszystko wyprasowałaś Miłej niedzieli
Magnolia118 [2012-12-09 09:45]



Witaj Beatko... Ja robię świeże, ale w tym roku będę musiała zrobić je wcześniej i zamrozić, bo nie dam rady inaczej... Pozdrawiam serdecznie...
Dorotak72 [2012-12-08 22:37]



Witaj Beatko!Dużo śniegu u Ciebie jest ,u nas malutko.Ciekawa jestem czy teraz tez jeździsz samochodem.Pozdrawiam cieplutko!
elakowal49 [2012-12-08 22:23]



Beatko mam sprawdzony przepis.Co roku robię je dużo wcześniej.Pierogi
gotuję.Potem zalewam w misce zimną wodą,żeby przestygły.Potem na durszlak żeby
obciekły z wody.Wyrzucam na tacę polewam olejem i lekko mieszam,żeby całe były w
oleju wtedy się nie skleją.Daję do woreczków i zamrażam.Nic się nie posklejają.
misiopanda [2012-12-08 15:39]



Beatko,ja też wcześniej robię te potrawy,bo kto by np. w wigilię "bawił" się z pierogami..robię wcześniej,gotuję studzę i zamrażam,potem wyjmuję w wigilię rano żeby zdążyły sie rozmrozić i przed kolacją tylko podsmażam na masełku...bigos natomiast kładę do słoików gorący i zagotowuję-nie mrożę,bo ze słoików jest smaczniejszy a zamrażarki bardziej wodnisty.Beatko,ja tez bym sobie życzyła,żeby operacja Adasia była już za nami ,ale niestety tak nie jest!! Adaś gorączkował a w takich wypadkach operacji nie przeprowadzają -oczywiście tych planowych,bo ratujące życie na pewno tak...
jagoda.z.g [2012-12-08 15:38]



Witajcie ,kochane ! Dziękuję Krysiu za wyczerpującą odpowiedź o pierogach .Chyba ugotuję w tygodniu ,żeby mieć mniej pracy przed samymi świętami .
bea [2012-12-08 15:35]



Acha!!! ale normalnie w roku gotuję bigos, najczęściej wychodzi go zbyt dużo,
więc daję do pojemników plastikowych ostudzony i zamrażam, potem jak mam smaka
to wyjmuję i gotuję...
garden2000 [2012-12-08 15:21]



Witaj Beatko!!!
ja teraz ulepiłam pierożki, ugotowałam ale króciutko. Układam je na talerzach
żeby ostygły. Potem układam je w woreczkach foliowych jeden obok drugiego i
tak je daje do zamrażalnika. Potem jak jest już przed kolacją wyjmuję i
rozmrażam, aż wreszcie wrzucam na wrzątek i jeszcze raz je gotuję ale krótko
bo nie są przecież surowe tylko podgotowane...A jak z bigosem to nie wiem, bo
w mojej tradycji bigosu nie mam...
garden2000 [2012-12-08 15:19]



ja zaczynam od krokietów po niedzieli potem bigos, uszka itd aż do świąt
jasia5 [2012-12-08 14:46]



Witaj Beatko miłego dnia
danusia2458 [2012-12-08 12:28]



Witaj Beatko! Ania juz napisala, pierozki mroze, a bigosik mozna zamrozic albo
do weka milego dnia zycze
bednarekzk@arcor.de [2012-12-08 10:52]



Beatko witaj ja mrożę pierogi, bigos można zawekować.
Miłego dnia , też mam prasowanie, ale tylko 3 koszule i albę do koscioła
filipek [2012-12-08 10:33]



Zaloguj się aby dodać komentarz:
Login: hasło:








STRONA GŁÓWNA    |    GALERIE    |    OGRODNICY    |    FORUM    |    KATALOG ROŚLIN    |    PIELĘGNACJA OGRODU    |    KONTAKT