Sklep korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityki cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.


 

Login:
Has?o:
lub załóż konto


Ogrodnicy
  Ostatnio zarejestrowani
  Najaktywniejsi
  Wszyscy

Galerie
  Ostatnio założne
  Największe
  Nowe zdjęcia
  Nowe komentarze

Katalog roślin
  Krzewy i drzewa iglaste
  Drzewa liściaste ozdobne
  Drzewa liściaste owocowe
  Krzewy liściaste ozdobne
  Krzewy liściaste owocowe
  Pnącza
  Byliny
  Rośliny dwuletnie
  Rośliny jednoroczne
  Rośliny wrzosowate
  Rośliny cebulowe i bulwiaste
  Rośliny skalne
  Turzyce i trawy ozdobne
  Rośliny wodne
  Róże
  Zioła
  Rośliny w domu

  Uprawa i pielęgnacja roślin
  Co w trawie piszczy
  Architektura ogrodowa




Polecamy te strony:

AleDobre.pl
Akademia Tortu
Moje Wypieki
Rok w ogrodzie

Właściciel: ivonetka | 3451 zdjęć w galerii

Dodaj do ulubionych
Najważniejszą cechą ogrodników jest to, że zawsze patrzą optymistycznie, zawsze są przedsiębiorczy i nigdy nie są usatysfakcjonowani. Ciągle chcą zrobić coś lepiej niż kiedykolwiek wcześniej. Vita Sackville-West

<< poprzednie2414/3451następne >>

powiększ zdjęcie


Witam w pochmurny i deszczowy piątek.
Dzisiaj tylko 5 stopni na termometrze. W taką pogodę pozostało siedzenie w domu i bawienie wnuka,
a wieczorem prasowanie.
No i był czas na kulinarne zachcianki - taka „babka” dziś u nas na drugie danie
(podałam z sosem pomidorowym)

1 kg mięsa mielonego - surowe
1 woreczek ryżu - ugotowany
4 pieczarki - pokroić drobniutko, usmażyć
3 cebule - pokroić drobniutko,usmażyć
Odrobina masła ziołowego
Sól, pieprz, majeranek
Kilka liści kapusty włoskiej (obgotowane )

Połączyć wszystkie składniki .
Foremkę na babkę albo naczynie żaroodporne wyłożyć liśćmi kapusty i nałożyć część farszu. Przykryć liściem kapusty.
Ponownie wyłożyć farsz, przykryć liśćmi kapusty (ilość warstw według upodobań, ja zrobiłam trzy warstwy ). Na ostatniej warstwie położyć kilka listków masła.
Pieczemy godzinę pod przykryciem, w temp 180°C .
Podajemy z sosem pomidorowym lub innym, według własnego uznania.



[2016-04-01 16:25]



« poprzednie 1 ... 159 160 161 162 163 ... 230 następne »


[2016-04-12]
Komentarze: 9

[2016-04-12]
Komentarze: 9

[2016-04-11]
Komentarze: 10

[2016-04-08]
Komentarze: 10

[2016-04-07]
Komentarze: 11

[2016-04-06]
Komentarze: 7

[2016-04-06]
Komentarze: 12

[2016-04-04]
Komentarze: 7

[2016-04-04]
Komentarze: 5

[2016-04-01]
Komentarze: 6

[2016-04-01]
Komentarze: 13

[2016-04-01]
Komentarze: 9

[2016-04-01]
Komentarze: 12

[2016-04-01]
Komentarze: 10

[2016-03-31]
Komentarze: 8

« poprzednie 1 ... 159 160 161 162 163 ... 230 następne »

Komentarze


apetyczny ten miesny tort
bea [2016-04-03 19:23]



apetyczna,dzis juz pewno zjedzona
Baffi79 [2016-04-02 09:06]



ale mi się zachciało jeść.Przepis odpisałam i na pewno wypróbuję
jasia5 [2016-04-01 23:44]



We wtorek robiłam i jak zwykle.... pytanie dlaczego tak mało??
sabina [2016-04-01 22:38]



Skoro , jak Halinka określiła to dla leniwych to przepis moim dzieciakom podrzucę a nie będą
wtedy ode mnie chcieli??
sabina [2016-04-01 22:35]



No cóż , skoro już danie gotowe to nie wypada nie spróbować i nie pochwalić, skoro w
gościach jestem
sabina [2016-04-01 22:33]



Ja to nazywam "gołąbki dla leniwych" robię dosyć często, wszystkim smakują Moja wersja to kapustę siekam dosyć grubo i sparzam we wrzątku, a potem mieszam z mięsem, ryżem, cebulą i pieczarkami podsmażonymi i przecierem pomidorowym i zapiekam w żaroodpornym naczyniu
halinabylina [2016-04-01 21:03]



Hej Iwonka kiedyś podobną robiliśmy jeszcze w szkole
danusia2458 [2016-04-01 20:16]



napewno jest pyszna babeczka
bednarekzk@arcor.de [2016-04-01 19:16]



witaj Iwonka patrzę i myślę,że plan na obiad na jutro mam To jakby gołąbki
inaczej
filipek [2016-04-01 19:06]



Zaloguj się aby dodać komentarz:
Login: hasło:








STRONA GŁÓWNA    |    GALERIE    |    OGRODNICY    |    FORUM    |    KATALOG ROŚLIN    |    PIELĘGNACJA OGRODU    |    KONTAKT