Sklep korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityki cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.


 

Login:
Has?o:
lub załóż konto


Ogrodnicy
  Ostatnio zarejestrowani
  Najaktywniejsi
  Wszyscy

Galerie
  Ostatnio założne
  Największe
  Nowe zdjęcia
  Nowe komentarze

Katalog roślin
  Krzewy i drzewa iglaste
  Drzewa liściaste ozdobne
  Drzewa liściaste owocowe
  Krzewy liściaste ozdobne
  Krzewy liściaste owocowe
  Pnącza
  Byliny
  Rośliny dwuletnie
  Rośliny jednoroczne
  Rośliny wrzosowate
  Rośliny cebulowe i bulwiaste
  Rośliny skalne
  Turzyce i trawy ozdobne
  Rośliny wodne
  Róże
  Zioła
  Rośliny w domu

  Uprawa i pielęgnacja roślin
  Co w trawie piszczy
  Architektura ogrodowa




Polecamy te strony:

AleDobre.pl
Akademia Tortu
Moje Wypieki
Rok w ogrodzie

Właściciel: ivonetka | 3451 zdjęć w galerii

Dodaj do ulubionych
Najważniejszą cechą ogrodników jest to, że zawsze patrzą optymistycznie, zawsze są przedsiębiorczy i nigdy nie są usatysfakcjonowani. Ciągle chcą zrobić coś lepiej niż kiedykolwiek wcześniej. Vita Sackville-West

<< poprzednie2508/3451następne >>

powiększ zdjęcie


Dzień dobry, święta zbliżają się wielkimi krokami, niektóre już zaczęły pichcić potrawy,inne zastanawiają się co podać na świąteczny stół, a ja mam ciekawy przepis na karpia i nim z Wami się dzielę.
składniki: 1,5 kg karpia,
goździki, cynamon, przyprawy ( jakie lubimy) 1 cytryna
1 szklanka białego wina, 1 szkl. czerwonego wina 100 ml ginu, 100 ml koniaku, 200 ml smirnoffa, 50 ml białego rumu, 150 ml tequili.
robota: Karpia bardzo starannie umytego układamy na dnie naczynia - najlepiej szklanego,
NIE DODAJEMY goździków, cynamonu i innych przypraw. Obficie skrapiamy karpia cytryną.
Tak przygotowanego karpia zalewamy:
szklanką białego wina, szklanką czerwonego wina,100 ml ginu, 100 ml koniaku, 200 ml smirnoffa, 50 ml białego rumu i 150 ml tequili
Nie poddajemy karpia obróbce cieplnej.
KARPIA WYP… MY, BO JEST ZBĘDNY.
Natomiast ..... Sos, sos...sos jest .... paluszki lizać!
UWAGA: Karp musi być martwy, bo inaczej bydle cały sos wychleje !!! :)



[2015-12-15 13:07]



« poprzednie 1 ... 166 167 168 169 170 ... 230 następne »


[2015-12-18]
Komentarze: 6

[2015-12-17]
Komentarze: 14

[2015-12-15]
Komentarze: 15

[2015-12-14]
Komentarze: 13

[2015-12-11]
Komentarze: 12

[2015-12-10]
Komentarze: 15

[2015-12-09]
Komentarze: 9

[2015-12-09]
Komentarze: 8

[2015-12-08]
Komentarze: 9

[2015-12-04]
Komentarze: 2

[2015-12-04]
Komentarze: 11

[2015-12-03]
Komentarze: 6

[2015-12-02]
Komentarze: 14

[2015-12-01]
Komentarze: 8

[2015-11-30]
Komentarze: 13

« poprzednie 1 ... 166 167 168 169 170 ... 230 następne »

Komentarze


ale wpis dałam jakbym już tego sosu skosztowała ale jeszcze kawy nie wypiłam to tak na usprawiedliwienie nabrałam się i już zastanawiałam się co tam u mnie w barku, na szczęście na końcu problem rozwiązany, robię po swojemu udanego dnia Iwonko
kamelia [2015-12-18 08:25]



przepis
kamelia [2015-12-18 08:22]



Dla mnie najlepszy jest karp po żydowsku albo w galarecie.Pozdrawiam
garden2000 [2015-12-17 18:43]



Witam Cię Iwonko przepis rewelacja ...od tego sosu już mi się w głowie kręci
Magnolia118 [2015-12-16 23:23]



czytałam , czytałam i...co i..bęc!!!! lubię karpie i ostatnio bardzo smakuje mi pieczony z grzybami, zrobię go po świętach bo na wigilię wybywamy do rodziny. Pozdrawiam
halinabylina [2015-12-16 20:48]




Baffi79 [2015-12-16 08:31]



Hej Iwonka nooo przepis niesamowity
danusia2458 [2015-12-15 19:11]



Super Iwonko juz chcialam zapisac a jak dojechalam do konca czytania to przepisem podzielilam sie z M ale sie usmialismy!
bednarekzk@arcor.de [2015-12-15 17:51]



z ciekawości poczytałam, ale ja od lat robię po żydowsku
Krystyna [2015-12-15 17:46]



a teraz powiem, że nie jadam karpia, wolę pstrągi i to one + polędwiczki z dorsza królują na naszym stole.
Pytasz kochana o śnieg??? w tej chwili jest brudny, czyli rozmokły, znaczy się chlapa.
Pozdrowienia zasyłam.
sabina [2015-12-15 14:55]



witaj Iwonko.
zrobię jak Asia

sabina [2015-12-15 14:53]



osobiście wolę w galarecie bądź smazonego
asiok [2015-12-15 13:36]




asiok [2015-12-15 13:36]



wspaniale Iwonko
ja mam dzis karpia na obiad robię próbę przed świętami
Usmażę tradycyjnie przyprawionego, mam nadzieję,ze będzie dobry.
Pozdrawiam Iwuś
filipek [2015-12-15 13:10]



Zaloguj się aby dodać komentarz:
Login: hasło:








STRONA GŁÓWNA    |    GALERIE    |    OGRODNICY    |    FORUM    |    KATALOG ROŚLIN    |    PIELĘGNACJA OGRODU    |    KONTAKT