Sklep korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityki cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.


 

Login:
Has?o:
lub załóż konto


Ogrodnicy
  Ostatnio zarejestrowani
  Najaktywniejsi
  Wszyscy

Galerie
  Ostatnio założne
  Największe
  Nowe zdjęcia
  Nowe komentarze

Katalog roślin
  Krzewy i drzewa iglaste
  Drzewa liściaste ozdobne
  Drzewa liściaste owocowe
  Krzewy liściaste ozdobne
  Krzewy liściaste owocowe
  Pnącza
  Byliny
  Rośliny dwuletnie
  Rośliny jednoroczne
  Rośliny wrzosowate
  Rośliny cebulowe i bulwiaste
  Rośliny skalne
  Turzyce i trawy ozdobne
  Rośliny wodne
  Róże
  Zioła
  Rośliny w domu

  Uprawa i pielęgnacja roślin
  Co w trawie piszczy
  Architektura ogrodowa




Polecamy te strony:

AleDobre.pl
Akademia Tortu
Moje Wypieki
Moje miejsce na ziemi

Właściciel: ostatni | 225 zdjęć w galerii

Dodaj do ulubionych

<< poprzednie23/225następne >>

powiększ zdjęcie


To liście i mam nadzieję kwiaty mojej hortensji, która jeszcze nigdy nie kwitła. Mam prośbę. Znacie sprawdzony przepis na ocet jabłkowy? Jabłek mam zatrzęsienie i nie wiem co z nimi zrobić. Będę robił wino, ale i tak wszystkiego nie przerobię :)

[2012-08-25 16:34]



« poprzednie 1 2 3 4 ... 15 następne »


[2012-08-28]
Komentarze: 21

[2012-08-26]
Komentarze: 17

[2012-08-26]
Komentarze: 8

[2012-08-26]
Komentarze: 7

[2012-08-26]
Komentarze: 6

[2012-08-26]
Komentarze: 8

[2012-08-26]
Komentarze: 8

[2012-08-25]
Komentarze: 7

[2012-08-24]
Komentarze: 20

[2012-08-23]
Komentarze: 16

[2012-08-23]
Komentarze: 11

[2012-08-23]
Komentarze: 8

[2012-08-22]
Komentarze: 6

[2012-08-22]
Komentarze: 5

[2012-08-22]
Komentarze: 10

« poprzednie 1 2 3 4 ... 15 następne »

Komentarze


Witaj!! ja nigdy nie robiłam octu z jabłek, ale już widać przepis od
Danuśki Miłej niedzieli
garden2000 [2012-08-26 15:07]



Dopiero teraz przeczyłam pytanie o ocet jabłkowy , - ja robie tak jak robiła babcia - /ona z oszczędnosci brala tylko skórki i wykrojone środki"ogryzki"/ ja daje jabłka , umyte , kroje na 4 lub 6 części , wrzucam do słoja , zalewam przegotowaną ostudzona wodą - na litr wody 3 łyzki czubate cukru , zalewam tak by pokryło jabłka , dorzucam kilka rodzynek , obwiazuje gazą i odstawiam do chlodnego miejsca ,na 4 tygodnie , co jakis czas ,zamieszam , potem przecedzam , dodaje do calosci ze 2-3 łyżki cukru i zostawiam na kolejne 2 tygodnie, co jakis czas,zamieszam, a potem przelewam do butelek , szczelnie zamykam /ja wlewam w takie zamykane z gumką od piwa , - do spizarki w chlodne ciemne miejsce- jest metny ale to nie jest jego wada - a drugi bardziej na ostro robie w kamiennym garnku , wszystko tak samo tylko dodaje skorki razowego chleba - ten ma ciut ciemniejzy kolor .Jeśli ma sie miejsce to mozna trzymac na drzwiczkach w lodówce.Ja mam starą lodówke -dzialajaca i w niej bede przetrzymywac w tym roku ocet i ....dalie , pacioreczniki , dziwaczki zwiniete w papier pakowy , podobno potrzebuja wychlodzenia ,teść trzymal cebule mieczykow i udalo sie- ma piękne -wyczytalam to w ub roku w jakiejs gazecie i zrobilismy próbe
danutaceglinska [2012-08-26 11:19]



Wejdz na google wpisz jak robi się ocet jabłkowy
Co do floksów jeśli masz to wyskub zwiędnięte kwiaty, a pod spodem zawiązują się nowe pączki.Ja też nie wiedziałam to był przypadek skubałam zwiędnięte, a jeszcze były kwiaty ścinać było jeszcze szkoda.
lemankowa [2012-08-26 11:04]



Witaj Włodku , a czemu bys usunął przyrost u sosny ?
danutaceglinska [2012-08-26 11:01]



..a może można przepuścić przez sokownik-ja robię soki na całą zimę...miłej niedzieli!!
jagoda.z.g [2012-08-26 10:59]



Ja też nigdy go nie robiłam.
Może sok jabłkowy zrobisz?
gabi4 [2012-08-25 20:32]



witam Cię Włodku , niestety nic na temat octu nie wiem
filipek [2012-08-25 17:39]



Zaloguj się aby dodać komentarz:
Login: hasło:








STRONA GŁÓWNA    |    GALERIE    |    OGRODNICY    |    FORUM    |    KATALOG ROŚLIN    |    PIELĘGNACJA OGRODU    |    KONTAKT